Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Beurzen Omhoog Voor Ecb Nutsbedrijven Wegen Op Mib

**Beurzen omhoog voor ECB; nutsbedrijven wegen op Mib**

Europese aandelenmarkten herstellen na toespraak Lagarde van de ECB

De Europese aandelenmarkten zijn donderdag gestegen na de toespraak van Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). In haar toespraak zei Lagarde dat de ECB "bereid is om meer te doen" om de inflatie te beteugelen, wat beleggers geruststelde. De pan-Europese Stoxx 600-index steeg met 1,3%, terwijl de Duitse DAX-index met 1,6% steeg.

Stijgende energieprijzen drukken Mib-index

De Italiaanse FTSE Mib-index presteerde echter minder goed, met een daling van 0,5%. Dit kwam door de daling van de aandelen van nutsbedrijven, die getroffen werden door de stijgende energieprijzen. De aandelen van Enel, het grootste nutsbedrijf van Italiƫ, daalden met 2,5%.

ECB bereid om rente verder te verhogen

Lagarde zei dat de ECB "de rente verder zal verhogen" om de inflatie onder de doelstelling van 2% te brengen. De ECB heeft de rente dit jaar al drie keer verhoogd en er wordt verwacht dat ze dat in de komende maanden zal blijven doen.

Wisselkoers euro stijgt ten opzichte van dollar

De euro steeg ten opzichte van de dollar na de toespraak van Lagarde. De euro noteerde op 1,0220 ten opzichte van de dollar, het hoogste niveau in een maand.

Economen verwachten verdere stijging van inflatie

Economen verwachten dat de inflatie in de eurozone de komende maanden verder zal stijgen. De inflatie bedroeg in september 9,9%, het hoogste niveau in 40 jaar.

Slot

De Europese aandelenmarkten zijn gestegen na de toespraak van Christine Lagarde, voorzitter van de ECB. De Mib-index presteerde echter minder goed door de daling van de aandelen van nutsbedrijven. De ECB is bereid om de rente verder te verhogen om de inflatie onder de doelstelling van 2% te brengen. De euro steeg ten opzichte van de dollar na de toespraak van Lagarde. Economen verwachten dat de inflatie in de eurozone de komende maanden verder zal stijgen.


Comments